Digitalt museum

Digitalt museum VR film (Viritual Reality)

Vi har producerat en VR-film så att du som besökare kan gå in i museet och gå runt, och på så sätt se hela museet digitalt, utan att vara fysiskt på plats. Förändrar vi innehållet i museet, så ändrar vi också i filmen.

Tanken med filmen, är att vara en aptitretare för att du skall få en uppfattning om vad som visas i vårt museum. Väl inne i museet kan du gå tillbaka, gå framåt, titta år sidorna och förstora och förminska. Du kan till och med se vad som finns i skåpsdörrens fack på det utställa logementet. Du kan också se överblick över hela museet. Var inte rädd för att klicka och röra dig runt i omgivningarna. Du kan inte fördärva något!

Vi har också lagt in 12 fördjupningar i form av Informationspunkter. Punkterna speglar dåtid och nutid. Dessa kan innehålla text, bilder, ljud, film eller länkar. Klicka på respektive blå cirkel, så får du mer information om just det objekt du står framför. Har du VR-glasögon kan du använda dem. Rundvandringen går lika bra att göra via mobil, iPad eller PC. Du kan också klicka på länken via hemsidan eller Facebook.

VR headsetinstruktion till det digitala Förbandsmuseet

  1. Starta headset
  2. Öppna web browser
  3. Sök: http://fkvf.se/
  4. Tryck på länken inne i hemsidan digitalt museum
  5. Välj att visa VR
  6. Klart

Besöka museet i verkligheten

Just nu kan vi inte visa upp vårt museum i verkligheten då vi är mitt i en flytt till nya lokaler. Så småningom i vår kan du se samlingarna i verkligheten igen. Du måste  söka ett inpasseringstillstånd. Anmäl ditt besök till oss med namn, mobilnummer och fullständigt personnummer till info@fkvf.se, så görs en säkerhetskontroll av dig. Du som via ditt medlemskap lämnat ditt fullständiga personnummer till oss, kan bara hänvisa till det.

Museet ligger ju som bekant på militärt område. Utländska medborgare kan tyvärr inte söka inpasseringstillstånd.

Vi har för närvarande stängt (öppnar igen i vår) men annars alltid öppet onsdagar mellan kl. 10.00–14.00 och vi möter upp vid vakten FMTS om du inte hittar till museet. Vi huserar i bottenplanet under matsalen.vår