Ordförande har ordet

Jag kommer då och då att skriva om saker som  händer och kommer då att lägga en länk här till
den text jag skrivet.
2021-03-19 Nu finns ordförande har ordet tillgängligt. Klicka på länken så kommer ni dit:
Ordförande har ordet nr 2 -2021

2021-06-01 Föreningen fick just besked att vi inte erhåller något stöd från region Halland på den ansökan för VR satsningen som vi nämnde tidigare och som radio P4 gjorde en intervju om. Då föreningen har mycket begränsade ekonomiska resurser så måste vi vila med denna satsningen till vi ser om det finns andra samarbetspartner som vill stödja oss i att utveckla en VR del i vårt museum.

2021-05-28 Nu har korrekturet för KamratBladet nr 1 -2021 skickats till tryckeriet. Distribution av tidningen sker i början av juni till våra medlemmar, andra kamratföreningar i Flygvapnet, chefer i Halmstad och centralt samt bibliotek i Halmstad. För er som inte får tidningen i pappersformat får vänta med att läsa tidningen. På hemsidan kommer digital kopia att läggas upp. Ni kommer att hitta länken här lite senare.

2021-05-28 Flygvapenmuseum bjuder in till kalas! Jetmotorn fyller 75 år i Sverige och detta firas med överflygning och livevisning på Facebook.
https://www.facebook.com/flygvapenmuseum

2021-04-24 Just nu så pågår en revidering och uppdatering av vårt medlemsregister. Vi behöver hålla medlemsregistret aktuellt så att vi kan förse våra medlemmar med information särskilt nu i Corona tider. Vi är nu hänvisade till att digital informationsspridning då våra fysiska aktiviteter är inställda i föreningen tills vidare. Vi har skickat E-post till de med E-postadress, vi har ringt samt skickat brev till de medlemmar som inte har någon E-post.

Då det blev en miss i utsändandet av inbetalningskort av medlemsavgiften för 2021 så ber vi våra medlemmar att betala 2021 års avgift. Har man redan gjort det så kan man bortse från våra utskick.  Avgiften är 150 kr och insätts på Pg. 289950-8.

Vi ber även att man ser över samt uppdaterar, via ett insändande på E-post eller SMS till oss, om adresser, telefonnummer, personnummer samt E-postadressen förändrats.


2021-04-15 Bästa medlem. Vi saknar för närvarande många medlemsavgifter för 2021 pga. en miss i utskick av inbetalningsavi för årsavgift 2021. Vet du med dig att du inte betalt in din medlemsavgift för 2021 gör det genom att sätta in 150 kr på Pg 289950-8 snarast. Vi behöver ditt bidrag för att kunna bedriva föreningens verksamhet
Tack på förhand
Hans Hansson
Ordf FljomrKoV

2021-03-04 i år blev årsmötet i kamratföreningen genomfört på ett nytt sätt pga. Coronaviruset. Vi genomförde årsmötet som ett videomöte. 15 st ur vår styrelse och medlemskader hade anmält sitt deltagande. Det vi missade med att genomföra mötet som ett videomöte var föredraget samt den trivsamma ärtmiddagen på mässen, efter årsmötet, i kamratligt trevligt umgänge. Just nu fortsätter Corona att lägga hinder i väg för oss i vår verksamhet. Det gäller ju i stort all verksamhet som måste ta hänsyn till att minska smittspridningen i samhället. Vi kommer att återkomma på vår hemsida och Facebooksida när verksamheten kan starta igen.

Årsmötet var ett traditionellt årsmöte med diverse redovisningar från året som gått. Alla handlingar hittar ni under menyn Organisation/Årsmöte 2021.

På årsmötet erhöll deltagarna en kort orientering om läget med att försöka flytta vårt museum utanför FMTS område och på så sätt göra det mer lättillgängligt för allmänheten. Vi fortsätter att jobba vidare med denna fråga tillsammans med kulturförvaltningen i Halmstad.


2021-02-11 Även i år är föreningen anmäld till årets Eldsjälsgala som Halmstad kommun genomför varje år.

För tionde året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans lyfter fram och hyllar de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått.

Men denna gång blir det inte riktigt som tidigare. Eldsjälsgalan kommer fortfarande att bjuda på invigningstal, förstklassig underhållning och prisutdelning där årets eldsjälar inom kategorierna idrott, kultur, övrigt föreningsliv, årets stjärnskott samt årets förening delas ut, men i stället för att vara på plats på Halmstads Teater kommer du att kunna ta del av galan via vår webbsändning.

Normalt brukar denna tillställning hållas på teatern i Halmstad. I år mht Corona så blir det en video sänd Eldsjälsgala den 17 februari kl 1900. Vill man se hur det går för oss så får man gå in på Hallandsposten sida och leta upp Eldsjälsgalan som sänds där.

2021-02-03 Idag träffades styrelsen och Team museet för ett kortare Coronasäkrat möte ute. Strax utanför Halmstad finns ett naturvårdsområde som heter Ön där mötet ägde rum. På agendan stod följande frågor;

- Information om etablering av ett museum utanför militärt område

- Orientering samt beslut om hur 2021 års årsmöte skall genomförs

- Diverse andra frågor såsom "Anita" flygfyren inne på FMTS område

Minnesanteckningar hittar ni under menyn Organisation/Styrelsemöte 2021


2021-01-14 Nu finns ordförande har ordet tillgängligt. Klicka på länken så kommer ni dit:
http://fkvf.se/ordförande-har-ordet-nr-1-2021-2021-01-14