Ordförande har ordet nr 2 2020

FLOTTILJOMRÅDETS KAMRAT OCH VETERANFÖRENING

(F14, FMHS, FMTS, FOHS, MHS-H)

Ordförande har ordet – nr 2/ 2020

Coronaviruset har satt sina tydliga spår i föreningens verksamhet under våren. Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten har varit tydliga för vad som gäller samlingar av människor m m. Då vår medlemskrets till större del består av personer som befinner sig i den av Folkhälsomyndigheten utsedda riskgruppen så har föreningens verksamhet under våren varit inställd. Tråkigt men sant. Vi valde detta då vi vill se alla våra medlemmar igen när myndigheten tillåter det.

Under våren så har vi haft museet stängt och all planerad verksamhet har flyttats till hösten med hopp om att situationen har förändrats vad avser coronaviruset.

Styrelsen har haft 2 styrelsemöten under våren då vi varit bara 6 personer samt hållit avstånden under mötet. Resultatet av mötena har ni kunnat läsa i våra protokoll som ni hittar på vår hemsida www.fkvf.se under menyn ORGANISATION/Styrelseprotokoll/Styrelsemöte XXXX-XX-XX.

Då vi avslutat A32 projektet så har styrelsen beslutat att nästa större projekt är att se över vårt förbandsmuseum/traditionsrum.

Nu är arbete med nästa projekt – upprustningen av vårt museum – i full gång. Ett framdrivingsdokument har tagits fram och en organisation är fastställa där arbetsuppgifterna är fördelade.

Mantrat för upprustningen av museet är:

Fokus för museet skall vara att presentera saker som har koppling till de förband/enheter som verkar/verkat på dagens flottiljområde.

Museet skall betraktas som en ”upplevelseresa”, besökaren kan fly från vardagslivets rutiner och upptäcka främmande ting. Museet gör en samhällsnytta genom dess kollektiva minnesfunktion och dess roll som traditionsförmedlare.

Att samla, vårda, visa och forska brukar de flesta museer definiera sina uppgifter som.

Det finns en tidsplan för arbetet så att alla vet vad man siktar på för att kunna åter öppna ett upprustat museum

Vi har organiserat följande arbetsgrupper för arbetet med upprustningen:

– Registreringsgrupp saker/föremål 3-personer

– Registrering, böcker manualer, tidskrifter, filmer, ljud, CD och dokument

– Magasineringsgrupp av det som ej ryms men som ej skall kastas.

– Uppsättningsgrupp 3-personer (Alla hjälper till vid behov)

I övrigt så har vi producerat vårt första nummer av KamratBladet nr 1 2020. Den är distribuerad till alla våra betalande medlemmar som papperstidning. Övriga får hålla tillgodo med en pdf variant på vår hemsida.

Tidningen är en viktig kommunikationskälla för oss så den har styrelsen beslutat att hålla fast vid och prioritera även om vi haft diskussioner om förändring av utgivningen då ekonomin i föreningen varit ansträngd. Vi vet att tidningen är uppskattad men vi vill gärna ha reaktioner från våra läsare. Har ni en historia från er tid som aktiv med något foto hör av er så kan vi återge det i kommande nummer av tidningen.

Vi deltog i avslutningen av årets inneliggande värnpliktskull på FMTS den 11 juni. Föreningen delar då ut en premie till bäste rekryt och bäste kamrat vilket är uppskattat.

Vi försöker hela tiden hålla vår hemsida uppdaterad, och detta är föreningens informationskanal ut till medlemmarna tillsammans med utskick av e-post.
För er som inte varit inne på ett tag rekommenderar jag ett besök då sidan fått nytt utseende. Tyck gärna till om den nya layouten m m.

Till sist så önskar vi i styrelsen alla våra medlemmar en lång varm och skön sommar. Vi behöver alla koppla av och hämta nya krafter för det som framtiden har i sitt sköte för oss.

Jag vill även uppmana alla – Hör gärna av er på enklaste sätt – ett inlägg på hemsidan, ett mail, en kommentar till någon av oss i styrelsen. Vi är till för medlemmarna men sitter inte overksamma om vi inte får någon respons utan då agerar vi med medlemmarnas bästa för ögonen.

Jag vill önska er alla en trevlig fortsättning på 2020 så här i Coronatider. Var rädd om er därute.

Hans Hansson
Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.