Ordförande har ordet nr 1 2020

FLOTTILJOMRÅDETS KAMRAT OCH VETERANFÖRENING

(F14, FMHS, FMTS, FOHS, MHS-H)

Ordförande har ordet – nr 1/ 2020

Vi är nu några månader in på 2020. Coronaviruset härjningar präglar nu vårt samhälle och världen. Även vi har stängt ned våra verksamheter med folksamlingar så att vi inte bidrar till att sprida viruset vidare. Vi får hoppas på en snar lösning då världen står still i mångt och mycket idag och så kan vi inte ha det i längden. Vi meddelar när vi tar upp våra olika verksamheter igen.

Årsmötet är genomfört och 30 medlemmar hade hörsammat kallelsen och infann sig för att övervara föredraget, årsmötet och den kamratliga tillvaron på Konvaljmässen över en ”krigarmiddag” bestående av ärtsoppa och pannkakor.
Jag hade förmånen att bli omvald som ordförande för ännu ett år vilket jag ser fram emot.

Under 2019 så avslutade vi vårt stora projekt – renoveringen av A32 Lansen – som nu finns på en ny plats vid infarten till Halmstad City Airport. Här upplever jag att A32 Lansen nu är på rätt plats. Här passera en varm sommardag ca 30 000 personer på väg till eller från handelsområdet Flygstaden. Flygvapnet och Försvarsmakten får med den nya placeringen massor av god PR. Vi har bara mötts av positiva omdömen från alla som kommit fram och lovordat uppsättningen av A32 Lansen på sin nuvarande plats.

För de som är intresserade vill jag slå ett slag för den fotobok vi tagit fram och som finns till försäljning. Gå in på vår uppfräschade hemsidas först sida så finns det anvisningar för hur ni skall gå tillväga om ni vill köpa boken. Anmäl ert intresse och betala in bokens kostnad före den 31 mars då jag lämnar iväg alla inkomna beställningar för tryckning.

2020 planerade vi fullt med aktiviteter i kamratföreningen men just nu så pågår coronaviruskrisen. Vi får se hur mycket av vår verksamhet vi måste ställa in eller ändra i tiden. Vi följer utvecklingen av spridningen av coronaviruset och vidtar åtgärder efter hand.
För tillfället så har jag tagit ett beslut med styrelsen stöd att vi stänger vår museiverksamhet fram till mitten av april då vi tar ett nytt beslut beroende på läget.

När jag ser tillbaka på vad vi åstadkommit under förra året så är jag ganska nöjd med vad vi åstadkommit. Vi har i snitt haft ca 25 medlemmar på våra olika aktiviteter vilket sakta men säkert är en ökning mot när jag tog över som ordförande 2017 då vi tvingades att ställa in aktiviteter pga. för få anmälda. Vi kan dock bli många fler och det vore roligt om vi kunde stimulera fler att delta i vår verksamhet. Hör av er vad ni vil göra så kan vi se om vi kan ordna till det.

Närmast på tur står vår föredragskväll den 23 april. Vi håller tummarna att den kan genomföras m h t coronaviruset framfart. Vi kommer då att få lyssna till Magnus Edman VD på Halmstad City Airport som berättar om den civila Flygstationens utveckling under 75 år. Vår andra föreläsare är Sven Scheiderbauer från Ängelholm. Ämnet för Svens föreläsning återkommer vi till men det kommer att bli ett intressant föredrag då Sven är mycket kunnig i flyghistoria.

Nu håller vi på att planera för nästa projekt – upprustningen av vårt museum – som vi avser starta i april om coronaviruset tillåter det. Museet behöver fräschas upp och uppdateras då det inte har skett så många förändringar sedan etableringen av museet.

Efter samtal med C FMTS så kommer vi att kunna vara kvar i de lokaler som vi har idag ett bra tag till så då är det lönt med lite upprustning.

Tyvärr så är det som i samhället i övrigt mycket som ställs in eller flyttas framåt i tiden. Vi vet redan att SMKR – Sveriges Militära Kamratföreningars Riksförbund – har pga. av coronaviruset flytta sitt representantskapsmöte från april till oktober.

Arbetet med nästa nummer av vår uppskattade tidning har börjat. Nr 1 av KamratBladet kommer ut i juni som vanligt förhoppningsvis fullspäckad med intressant information inom en mängd områden.

Vi försöker hela tiden hålla vår hemsida uppdaterad, och detta är föreningens informationskanal ut till medlemmarna tillsammans med utskick av e-post. Världen runt oss digitaliseras i rasande takt, och även vi som ideell förening måste hänga med i utvecklingen.
För er som inte varit inne på ett tag rekommenderar jag ett besök då sidan fått nytt utseende. Tyck gärna till om den nya layouten m m.

Till sist så önskar vi i styrelsen att få igång en dialog med alla våra medlemmar. Hör gärna av er på enklaste sätt – ett inlägg på hemsidan, ett mail, en kommentar till någon av oss i styrelsen. Vi är till för medlemmarna men sitter inte overksamma om vi inte får någon respons utan då agerar vi med medlemmarnas bästa för ögonen.

Jag vill önska er alla en trevlig fortsättning på 2020 så här i Coronatider. Var rädd om er därute.

Hans Hansson
Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.