Ordförande har ordet nr 3 2019

FLOTTILJOMRÅDETS KAMRAT OCH VETERANFÖRENING

(F14, FMHS, FMTS, FOHS, MHS-H)

Ordförande har ordet – nr 3
Vi är nu i mitten på sommaren 2019. Renoveringsarbetet med A32 har under sommaren gått på sparlåga pga. semester för de som arbetar med renoveringen.
Även föreningsverksamheten går lite på sparlåga under sommaren. Tidningen färdigställdes och skickades ut före midsommar. Jag hoppas att alla uppskattar detta utökade jubileumsnummer m a a firandet av 75 år av militärverksamhet på Mickedalasidan av Galgberget samt MHS-H 20 års jubileum. Vi kommer att följa upp med fler artiklar av historisk karaktär i vårt decembernummer som utkommer runt Lucia.
Just nu pågår arbete med att organisera vår bussresa till F17 flygdag den 25 augusti. Ni har väl inte missat detta tillfälle att åka med till en fantastisk flygupplevelse. Ni kan anmäla er fram till den 1 augusti. Bussen avgår från Arenahallen i Halmstad kl 0700 och beräknas vara tillbaka vid ca 1800. Medlemmar åker gratis och anhöriga betalar 150: -kr. Anmälan via info@fkvf.se
Under detta jubileumsår så har vi hitintills genomfört att ge ut vår jubileums tidning. MHS-H har vid en högtidlig ceremoni firat sitt 20-årsjubileum där vi deltog. Under hösten så återkommer vi med fler aktiviteter för att uppmärksamma jubileumsåret.
Närmast på agendan efter bussresan till F17 flygdag står ett studiebesök på FMTS. Gå in på hemsidan och anmäl ert deltagande eller skicka ett mail till info@fkvf.se. Exakt tid och plats för samling återkommer vi med på hemsidan.
I kamratföreningen jobbar vi vidare med vårt A32 projekt – Team A32 Lansen. Just nu slipas det och filas i den civila hangaren på andra sidan flygfältet från FMTS. Detta projekt tar en stor del av styrelsens och ett antal medlemmars tid i anspråk.
I v 33 åker renoveringsgänget upp till Vidsel och demontera den bakkropp A32 som står på skjutmålet där. Återstår att ordna transport ned till Halmstad men då vi är optimister så löser vi det precis som vi löst allt annat i projektet.
Åker ni förbi infarten till civila flygplatsen så ser ni att pelaren för A32 är på plats. Vi tackar FMTS och NCC för dessa tjänster med uppgrävning av pelare, transport till ny plats samt ned grävning.
Vi har fått ett fantastiskt stöd från alla de samarbetspartner som vi arbetar med. Alla som vi kontaktat har ställt upp på ett sätt som underlättat för oss som ideell förening utan ekonomiska muskler att driva detta projekt.
Vi avvaktar med andra projekt i utvecklingen av kamratföreningen tills vi rott i land Team A32 Lansen projektet.
Traditionsmässigt så fortsätter arbetet med att rensa och dokumentera alla saker som finns i vårt traditionsrum/museum. Arbete kommer igång igen efter sommaruppehållet.


Vi försöker hela tiden hålla vår hemsida uppdaterad, och detta är föreningens informationskanal ut till medlemmarna tillsammans med utskick av e-post. Världen runt oss digitaliseras i rasande takt, och även vi som ideell förening måste hänga med i utvecklingen.
Till sist så önskar vi i styrelsen att få igång en dialog med alla våra medlemmar. Hör gärna av er på enklaste sätt – ett inlägg på hemsidan, ett mail, en kommentar till någon av oss i styrelsen. Vi är till för medlemmarna men sitter inte overksamma om vi inte får någon respons utan då agerar vi med medlemmarnas bästa för ögonen.
Jag vill önska er alla en trevlig läsning och en fortsatt skön sommar.
 
Hans Hansson
Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.