Ordförande har ordet nr 2 2019

FLOTTILJOMRÅDETS KAMRAT OCH VETERANFÖRENING

(F14, FMHS, FMTS, FOHS, MHS-H)

Ordförande har ordet – nr 2

Vi har nu kommit ett kvartal in på verksamhetsåret 2019, ett år som inte liknar de andra, då vi firar 75 år av militärverksamhet på Mickedala sidan av Galgberget.


Föreningsverksamheten är i full gång på ett antal områden. Jag återkommer nedan med några kommentarer.

Vi kommer att spegla den historiska utvecklingen genom ett antal artiklar i våra 2 nummer av Kamratbladet som vi ger ut under 2019.

Den första större händelsen för året är genomförande av årsmötet. Årsmötet avhölls i mars med ett 35-tal deltagare. Efter årsmötet så intogs en krigarmiddag på Konvaljmässen vilket är ett uppskatta inslag av deltagarna. Här får alla en chans att sitta ned efter maten och berätta gamla minnen och umgås en stund under trevliga former.

Vi startade tidigt upp i styrelsen med att diskutera vad vi skulle göra i föreningen då det var ett jubileumsår. Förutom 75-års jubileum så firade MHS-H 20-årsjubileum den 1 mars där vi var representerade. Vi kommer att förutom att låta våra 2 nummer av Kamratbladet spegla jubileumsåret även att arrangera andra saker under året. Håll ögonen öppna på hemsidan där vi kommer att presentera andra jubileumsaktiviteter.

I kamratföreningen jobbar vi vidare med vårt A32 projekt – Team A32 Lansen. Just nu slipas det och filas i den civila hangaren på andra sidan flygfältet från FMTS. Detta projekt tar en stor del av styrelsens och ett antal medlemmars tid i anspråk. Det som står närmast för dörren är att åka upp till Vidsel och demontera den bakkropp A32 som står på skjutmålet där. Nästa problem är att hitta en transport av bakkroppen ned till Halmstad för renovering. Även arbetet med att hitta finansiering tar en stor del av projektets tid. Vi är ju en ideell förening utan större ekonomiska muskler så det gäller för oss att få företag och organisationer att stödja oss med pengar och tjänster.

Det innebär att vi avvaktar med andra projekt i utvecklingen av kamratföreningen tills vi rott i land Team A32 Lansen projektet.

Vi har precis genomfört vårt första föredrag för året. C MHS-H höll ett uppskatta föredrag om sin tid i Korea i den svenska missionen – en mycket aktuell fråga idag. Ni kan läsa mer om det på hemsidan.

Traditionsmässigt så fortsätter arbetet med att rensa och dokumentera alla saker som finns i vårt traditionsrum/museum.

Vi försöker hela tiden hålla vår hemsida uppdaterad, och detta är föreningens informationskanal ut till medlemmarna tillsammans med utskick av e-post. Världen runt oss digitaliseras i rasande takt, och även vi som ideell förening måste hänga med i utvecklingen.

Vi hoppas ni uppskattar att tidningen, som numera kommer i färg och denna gång är lite utökad då den innehåller mer historiskt materiel. Tidningen kommer att komma er till del i mitten på juni strax före midsommar

Till sist så önskar vi i styrelsen att få igång en dialog med alla våra medlemmar. Hör gärna av er på enklaste sätt – ett inlägg på hemsidan, ett mail, en kommentar till någon av oss i styrelsen. Vi är till för medlemmarna men sitter inte overksamma om vi inte får någon respons utan då agerar vi med medlemmarnas bästa för ögonen.

Jag vill önska er alla en trevlig läsning och en skön sommar.
 
Hans Hansson
Ordförande

9 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.