FMTS julavslutning i S:T Nikolai Kyrka

Idag genomförde C FMTS julavslutning i S.t Nikolai kyrka med FMTS personal.
Programmet bestod av jultal, julbetraktelse, utdelning av NOR och förtjänstmedaljer samt julmusik som utfördes av Ängelholms Hemvärnsmusikkår.

C FMTS höll i år sitt sista jultal då andra uppgifter väntar på honom i början på nästa år. I sitt tal tog chefen upp alla de goda insatser som FMTS personal åstadkommit under året. Bättre operativ effekt, bättre förbandsanda, en bättre arbetsplats och ett bättre ledarskap var några nyckelord som chefen uppehöll sig kring.

Vi fick lyssna på Ängelsholms Hemvärnsmusikkår under ledning avMagnus Fransson som inledde med lite samlingsmusik. Musikkåren fortsatte efter CFMTS jultal med att spela Stilla natt. A calypso christmas, FMTS marsch Tre Hjärtan samt Disney Tajm var andra musikstycken som vi fick avnjuta.

Garnisonspastor Katarina Bäckelin framförde sedan en julbetraktelse. Hon förde oss från tidigt 1900-tal tillbaka till 200-talet för att sen sluta i modern tid i sin betraktelse över julens påverkan och innebörd för oss människor

NOR, Nit och Redlighet i statens tjänst, erhålls efter 30 års tjänst. I år var det 15 stycken medarbetare som erhöll NOR. Förutom NOR så delades det ut FMTS förtjänstmedalj för goda insater under året.

Efter cermonierna i kyrkan transporterades personalen till matsalen för att avnjuta ett julbord som var välsmakande och innehöll allt som man kan förvänta sig av ett julbord. Jag vill tacka C FMTS för inbjudan att som Kamratföreningens representant få övervara denna festliga avlutning på ett arbetssamt år för FMTS personal.

För den som vill lyssna på FMTS nya marsch som Ängelholms Hemvärnsmusikkår framförde kan gå till menyn Traditionsrum/FMTS Historia/FMTS marsch där den kommer att finnas som en videoupptagning från framförandet i kyrkan.