ORGANISATION

FLOTTILJOMRÅDETS KAMRAT OCH VETERANFÖRENING
Ordföranden
Sommaren har passerat och vilken sommar det varit. Jag tror inte att jag någon sommar badat och solat så mycket som skett denna sommar.
 
Jag skrev tidigare att även styrelsen för kamratföreningen behöver lite vila över sommaren. Nu är vi dock i full verksamhet igen. Ni kan följa vad vi gör på vår hemsida och vart som är på gång i kalendariet på hemsidan.
 
Vi är nu i mitten av september och vi har redan avverkat ett antal aktiviteter. Vi inledde verksamhet med ett styrelsemöte den 15 augusti. Protokoll hittar ni på hemsidan under Meny Organisation/Styrelse/ Styrelseprotokoll.
 
Museikommittén har startat upp sitt arbete med att träffas på onsdagar igen efter sommaren. Utveckling av museidelen, katalogisering, ordning och reda bland alla prylar är något som engagerar dem förutom eventuella besök på museet.
 
Jag har själv hunnit med att träffa gamla medarbetare på FSS (Flygvapnets Samband Skola) på Konvaljmässen och slå ett slag för att bli medlem i kamratföreningen. Jag berättade även om vårt projekt att renovera A32 på pinne utanför matsalen.
 
Styrelsen beslöt att bilda en lite projektgrupp för renoveringen av A32 på pinne. Denna grupp har haft 5 projektmöten, hunnit med att kontakta myndigheter, besöka Flygvapenmuseum samt svensk Flyghistorisk Förening i Halmstad för att sprida kunskap och förankra vad vi vill göra med A32. Alla projektprotokoll och reportage från projektgruppens arbete hittar ni på hemsidan.
 
Vi genomförde en gratis middag på Konvaljmässen för de medlemmar som anmälde sig. Syfte med middagen var att under trevliga former diskutera utvecklingen av kamratföreningen. Tyvärr hörsammade bara 14 stycken denna inbjudan. Styrelsen fick trots detta med sig ett antal förslag på aktiviteter för framtiden.
 
Det har också varit chefsbyte på FMTS där jag som ordförande representerade kamratföreningen. Avgående chef erhöll blommor, diplom med 1 års gratis medlemskap. Pågående chef Anneli Vesterholm fick en blombukett och hälsades välkommen till förbandet.
 
Kamratföreningen har precis genomfört en Reunion för gamla FOHS medarbetare under Öv. Bo Lennhammars tid som chef (1989-1991).
 
Vi ordnande en trevlig kväll på Konvaljmässen där det åts god mat och dryck samt berättades många gamla minnen från FOHS. En lyckad kväll helt i linje med de uppdrag som vi som kamratförening har att skapa gott kamratskap mellan de som jobbat och jobbar idag på FMTS område.
 
Nu fortsätter aktiviteterna enligt kalendariet. Glöm inte att anmäla er till de aktiviteter som ni vill delta i.
 
Jag har också städat lite på hemsidan för att göra informationen lite mer lättillgänglig. Det finns bland annat ett nytt formulär under menyn Bli Medlem där ni kan fylla i samtliga uppgifter som vi behöver för att kunna serva er. Har ni bytt adress fått nytt telefonnummer eller ny E-post så fyll i en ändring och skicka in.
 
 Jag ser med tillförsikt fram emot att träffa er under våra aktiviteter under resten av hösten 2018.
 
 
Hans Hansson
Ordförande